h1

Primul curs cu Dinu Lazar

octombrie 19, 2009

Dupa ce-am lipsit (motivat) doua „etape” am revenit in forta: Dinu Lazar a tinut un curs despre formarea imaginii, aberatii, obiective. Foarte interesanta multitudinea de informatii prezentate intr-un ritm sustinut, cu imagini si exemple.

A fost interesant si cum am insistat sa folosim termeni romanesti in locul termenilor consacrati, din limba engleza. Focus e claritate, vignetting e vinietare. Vinietare e un cuvant la fel de romanesc ca vignetting. Bokeh e bokeh. Aleluia.

Foarte tare modul in care poti sa-ti faci un soft-focus lipind un disc opac in mijlocul filtrului pe care-l pui pe obiectiv. Trebuie neaparat sa incerc. Daca prind o lumina buna maine dimineata fac un test cu muscata din fereastra.

Reclame

2 comentarii

  1. „focus” nu e claritate, ci e „focalizare” și este un termen foarte românesc, consacrat și folosit în fotografie de când lumea. Când aud „focus” sau „focusare”(!) mi se ridică păru-n cap! Ar avea Caragiale ce scrie despre „furculision” și „lingurision”.


    • Hehe, merci pentru comentariu si pentru precizare. Ma gandeam ca nu mai citeste nimeni ce-am scris acum un an…Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: